I april 2007 la Hallvard Flatland villaen i Øverbergveien på Nesøya ut for salg med en pris på 25 millioner kroner.

Og slik lå den år ut og år inn på Finn.no.

I mai i år, syv år etter at den Finn Sandmæl-tegnede boligen ble lagt ut for salg for første gang, ble boligen lagt ut for salg igjen med en pris på 20 millioner kroner.

NY PRIS. Hallvard Flatlands villa på Nesøya ble første gang lagt ut for salg i 2007.
NY PRIS. Hallvard Flatlands villa på Nesøya ble første gang lagt ut for salg i 2007. (Foto: NTB scanpix)
I samme syvårsperiode steg prisene for eneboliger 34 prosent både på landsbasis og i Asker kommune, ifølge statistikken til Eiendom Norge.

– Taksten for teknisk verdi er 25 millioner, men i dagens marked er kanskje 20 millioner en mer realistisk pris, sa Flatland til Dagens Næringsliv i mai.

Nå er prisen kuttet ytterligere – til 17,9 millioner kroner

«Litt høye forventninger»

– Vi ser jo at prisen må reduseres på enkelte eiendommer. Det kan kanskje skyldes at det er litt høye forventninger i utgangspunktet. Da må man kutte litt for å treffe interessentene. Men vi snakker ikke om dramatiske kutt, sier Nils Nordvik i Nordvik og Partners, som har ansvaret for salget.

– Jeg håper vi har funnet rett prisnivå. Det kan nok hende det blir større interesse nå, sier Nordvik.

Han har også kuttet prisen på en strandvilla i Sundveien på Nesøya fra 21,5 til 19,5 millioner kroner.

Gjennom et nylig inngått samarbeid med Regent Christie’s profilerer Nordvik og Partners denne boligen også overfor utenlandske investorer og nordmenn bosatt i utlandet. Flatlands bolig skal også markedsføres for utlendinger etterhvert, ifølge Nordvik.

«Ikke på vei ned»

Selv om flere eiendommer på Nesøya har ligget for salg lenge og prisene er kuttet på flere av dem, avviser Nordvik at det er snakk om reduserte toppriser på Nesøya som helhet.

– Det er litt lengre mellom handlene på Nesøya, det skyldes at man må ha de akkurat rette interessentene. Gjerne med tilknytning dit, eller at man har sett seg ut akkurat dette stedet, men vi har ingen indikasjoner på at prisene er på vei ned der. Det er alltid vanskelig på å finne rette kjøpere i dette dyre segmentet. Det samme gjelder jo eksempelvis i Holmenkollen, hvor det også kan ta lang tid hvis man ikke har rette kjøper når boligen skal selges, sier Nordvik.

Ifjor sommer la Rema-arving Magnus Reitan ut sin strandlinjevilla på Nesøya ut for salg til 40 millioner kroner, men salget ble lagt på is. I juni i år ble den lagt ut på nytt med samme prisforventning, fortsatt uten salg. Ifølge partner Odd Kalsnes i Privatmegleren Aveny «relanseres» villaen nå snart etter sommerferien.

Les også: Svindelforsøk henlagt uten etterforskning

Telenor fant 12-åringer i arbeid på byggeplass

- I høst blir det klimakamp  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.