- H&M stanser umiddelbart produksjonen av alle angoraprodukter fram til vi blir forsikret om at vår strenge produktpolitikk blir fulgt. H&M aksepterer ikke at dyr blir dårlig behandlet. Vi tillater bare produkter laget av hår fra angorakaniner som kommer fra gårder med god dyredrift, skriver klesgiganten i en pressemelding.

Så sent som onsdag ble det klart at både Lindex, MQ og Gina Tricot inntil videre slutter å importere klær i angoraull.

Før den eventuelt gjenopptas vil de undersøke om underleverandørene ettelever bestillers krav til dyrehold.

LES OGSÅ: Salgssuksess for H&M

- Vi undersøker jevnlig våre leverandørers angoragårder. Napping er ifølge vår produktpolitikk ikke akseptabelt. Vi kommer nå til å intensivere antallet inspeksjoner hos våre underleverandører for å forsikre oss om at våre retningslinjer blir fulgt, forsikrer Hennes & Mauritz.

Importstansen kommer etter at dyrevernorganisasjonen Peta i en video viser hvordan oppdrettere av angorakaniner i Kina river av pelsen på skrikende kaniner. Prosessen gjentas hver tredje måned.

Kina står for 90 prosent av angoraproduksjonen i verden, men dyrevernorganisasjonen Djurens rätt har anbefalt forbrukere å unngå produktet helt uansett hvor klesplaggene kommer fra. Det er ifølge organisasjonen ikke mulig å vite hvilke plagg som har angora fra Kina ettersom det ikke er merket.

- Bekymrede forbrukere kan selvfølgelig levere tilbake et angoraprodukt som er kjøpt hos H&M og få pengene tilbake, understreker H & M. (©NTB)

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.