Valgkomiteen i Statoil anbefaler at selskapets bedriftsforsamling velger Øystein Løseth som ny styreleder i selskapet og Roy Franklin som nytt styremedlem og nestleder av Statoils styre, opplyser Statoil i en melding onsdag.

Svein Rennemo har vært styreleder i Statoil siden 2008, men gjorde det klart i 2014 at han ønsket avløsning.

Det har ikke blitt valgt ny nestleder til styret etter at tidligere nestleder, Grace Reksten Skaugen, trådte ut av styret med virkning fra 19. mars 2015.

Ifølge meldingen har Øystein Løseth vært medlem av Statoils styre siden 1. oktober 2014 og er medlem av styrets revisjonsutvalg. Løseth har toppledererfaring fra energisektoren, med kompetanse og erfaring fra det europeiske energimarkedet.

Han arbeidet i Vattenfall AB fra 2009 til 2014, først som konserndirektør og deretter som konsernsjef fra 2010. I perioden 2003 - 2009 arbeidet Løseth i det nederlandske energiselskapet NUON, først som direktør, deretter som konserndirektør og konsernsjef. Han har også ledererfaring fra Statkraft og Statoil, blant annet innen strategi og forretningsutvikling. Løseth er utdannet sivilingeniør fra Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet og bedriftsøkonom fra Handelshøyskolen BI.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljefall gir nedbemanning i forskning

Gjensidige økte inntektene

Knalltall fra Telenor