På spørsmålet «hvem representerer din drømmesjef?», svarer 43 prosent av de ansatte Jonas Gahr Støre. Bjørn Kjos får 29 prosent av stemmene.

Det viser en landsdekkende arbeidsmarkeds-undersøkelse Respons analyse har utført for bemanningsbyrået Proffice.

Støre er "Pikenes Jens"
Brytes resultatet ned på sektor og kjønn er Støre vinner i offentlig sektor og blant kvinner, mens Kjos vinner i privat sektor og hos menn.

- Årsaken til at disse typene kommer på topp kan være at de er mye i mediene, tydelige og at de er ok som person, tror administrerende direktør Per Bergerud i Proffice.

I undersøkelsen ble det understreket at det var snakk om ledertype, og ikke person.

- Ser opp til rike
Også lederne i undersøkelsen fikk det samme spørsmålet, bare formulert litt annerledes: «Hva slags ledertype er ditt livsstilsforbilde?»

Her svarer 28 prosent Støre, mens 26 prosent heier på Kjos.

- I tillegg kan det selvsagt ha noe å gjøre at man er økonomisk vellykket, at folk som er det er forbilder, sier Bergerud.

Hvordan skal en god sjef være? Diskuter saken!

Les også:
- Er du dyktig nok får du fast ansettelse
Er du den fødte sjef?
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.