Bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad (20) fra Oslo er tildelt Statoils talentstipend for klassisk musikk for 2014, ifølge en melding.

Prisen er på én million kroner.

Juryleder Leif Ove Andsnes mener stipendvinneren har stor formidlingsevne på et høyt internasjonalt nivå.

- Instrumentalt er han allerede på et høyt internasjonalt nivå, og musikerpersonligheten hans har utviklet seg med stormskritt de siste årene, sier Andsnes.

Holtsmark Ringstad er 20 år og studerer ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han begynte med fiolin da han var 5 år gammel, men byttet til bratsj som hovedinstrument da han var 14 år.

- Det er en stor ære for meg å motta denne prisen, og jeg er veldig takknemlig overfor alle dem som har hjulpet meg på veien. Stipendet gjør det mulig å reise og studere mer for å utvikle meg videre, og til å investere i en egen bratsj som jeg lenge har ønsket meg, sier prisvinneren, som drømmer om et studieopphold ved Kronberg Academy i Tyskland i løpet av få år, ifølge meldingen.

Statoils talentstipend i klassisk musikk deles ut årlig og har en verdi på én million kroner. Utbetalingen skjer over fire år, og formålet er å bidra til å fremme og stimulere mottakerens karriere og utviklingsmuligheter internasjonalt.

Individuelle utøvere mellom 18 og 28 år kan motta stipendet. Aldersgrensen for sangere kan være opp til 32 år.

Les også:
Seks og en halv time, 122 trekk og ingen vinner  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.