Atle Vereides analyseteam i SEB Enskilda stikker igjen av med topplasseringen i kampen om å være Norges beste meglerhus i den prestisjefylte Prospera-undersøkelsen.

Ikke bare er Enskilda høyest rangert i år, det samme var de i fjor, og året før der igjen - og der igjen.

- Vi er svært godt fornøyde med å nok en gang toppe denne viktige kåringen, sier Atle Vereide til DN.no.

Prospera baserer seg på spørreundersøkelser rettet mot kundene til meglerhusene. Både institusjonelle og private kunder blir spurt. De ulike husene blir rangert på analysedekningen av enkeltbransjer, samt en overordnet kåring på hvem som er best i snitt.

Topper
Rangeringen er i år gjort på bakgrunn av 79 intervjuer med institusjonelle porteføljeforvaltere og meglere og private investorer.

De har vurdert meglerhusene ut i fra 15 kriterier som blant annet dekker meglerhuset generelt sett, kompetanse innen analyse, salg og trading. Dette er vurdert både generelt og innen enkeltsektorer. Hvert kriterium er skalert fra 1 - 5 og vektes.

Enskilda rangeres høyest av både de institusjonelle forvalterne totalt sett, og av de private investorene.

- Vi synes det er ekstra hyggelig at vi topper alle de tre kategoriene, at både store og små institusjonelle forvaltere og de private investorene setter oss høyest, sier Vereide.

Tøffere konkurranse
Selv om Enskilda er alene på førsteplassen i kategorien institusjonelle forvaltere sett under ett, må de dele den gjeveste plassen med First Securities når kategorien brytes ned i gruppene små institusjonelle forvaltere. Når de store er skilt ut i egen gruppe, deles førsteplassen med DnB Nor Markets.

Når kun de private investorene er skilt ut, deles førsteplassen av ikke mindre enn fire meglerhus: SEB Enskilda, ABG Sundal Collier, Arctic Securities pg First Securities.

- Har konkurransen hardnet til?

- Konkurransen er hard, og den har ikke blitt mindre. Jeg tror det er grunn til å gjenta det jeg sa i fjor - her gjelder det å ikke hvile på laurbærene, sier Vereide.

Han peker på at undersøkelsen ender i en bred score som går på hele aksjeområdet, både megling, backoffice og analyse.

- Prospera er den største undersøkelsen, og vi er godt fornøyde med å vinne alle kategoriene og å toppe samlet sett, sier Vereide.

Her leser du mer om SEB Enskildas seiersrekke:

2008: Norges beste meglerhus

2007: - Enskilda best av de store

2006: Han leder landets beste analytikere



Her er vinnerne:



Les også: Gullår for meglergutta (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.