Bunnpriseier Christian Lykke (37) trekker seg som administrerende direktør for hele Lykke-konsernet, etter et par tunge økonomiske år, skriver Dagens Næringsliv.

Ifjor ble det 33 millioner kroner i underskudd, og i år blir det igjen røde tall

– Jeg er god til å sette ting ut i live, men for dårlig på å gjennomføre. Vi har vokst for fort, og åpnet litt for mange butikker de siste årene. Samtidig har vi slitt med lønnsomheten. Vi har butikker som har gått med underskudd over flere år, uten at vi har gjort noe. Nå må vi få mer kontroll. Vi må bli mer nådeløse, rett og slett, sier Lykke til DN.

Selvkritikk
På spørsmål fra DN om det ligger selvkritikk i at han trekker seg fra den daglige driften svarer Lykke:

– Absolutt. Utviklingen har ikke vært som jeg har håpet på. Det er ikke andres ansvar, ansvaret er mitt, sier Lykke, som ikke er økonomi- eller kjøpmannsutdannet, men har et hovedfag i historie fra NTNU.

– Har du hatt for lite dagligvareerf#229?

– Nei, det tror jeg ikke, men jeg har vært for impulsiv. Når jeg får en idé, tenker jeg at «det gjør vi». Jeg har vært god til å sette ting ut i live, men for dårlig på å gjennomføre. Kjell er en litt annen type enn meg. Han er veldig nøyaktig, rett og slett mer kompetent. Sammen tror jeg vi kommer til å utfylle hverandre godt, sier Lykke.

Deles i to
Det 182 år gamle familieselskapet er eldst og minst av de fem største dagligvareaktørene i Norge. I 2009 bestemte Lykke-familien at de ville ta et skikkelig jafs av den store kaken. Målet var å doble antall butikker innen 2015 – til rundt 400, og tredoble markedsandelen til 12 prosent.

Miniputten gapte for høyt. I dag har kjeden 218 butikker, og markedsandelen er fortsatt rundt fire prosent.

Derfor deles familieselskapet I.K. Lykke fra årsskiftet i to. Christian Lykke blir nå styreleder for handelsdelen av konsernet. Faren Trond Lykke (66) blir styreleder i eiendomsselskapet.

54 år gamle Kjell Engløkk blir ny Bunnpris-sjef. Han har de to siste årene vært regiondirektør for Bunnpris i Midt- og Nord-Norge. Før det var han i mange år sjef for Icas distribusjonsvirksomhet i Trondheim.

– Engløkk er eldre enn meg og har holdt på lenge i bransjen. Dette tror vi blir veldig bra. Jeg ser på det som min jobb å rekruttere folk som er mer kompetente enn meg, sier Christian Lykke til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.