Eiendomsinvestoren Tore Lie topper den norske inntektstoppen for 2008 med en inntekt på nesten 102 millioner kroner. Nettoformuen er på drøyt en halv milliard.

Neste års ligning kommer imidlertid til å se ganske annerledes ut for mannen med mesterbrev i bygg- og anleggsfag som formell bakgrunn. Han startet sitt byggmesterfirma med to tomme hender og en hammer. Han var fotballsponsor, ishockeysponsor, helikoptereier og på papiret veldig rik før det smalt da finanskrisen traff ifjor høst.

- Vi hadde lån som forfalt. Så lenge jeg har drevet i denne bransjen har det aldri vært noen problemer med forlengelse. Nå møtte vi plutselig en helt annen motpart. De krevde tilbakebetaling av mellom 20 til 40 prosent av hovedstolen for å refinansiere. Vi følte at vi ble skrudd, sa Lie til Dagens Næringsliv igår.

Les hele intervjuet her: Landet med et brak

Møkkaår
På andreplass på inntektstoppen kommer drammenseren og storeier i børsnoterte BWG Homes, Lars Nilsen. Han hadde imidlertid et dårlig år ifjor, der hans private investeringsselskap Lani Invest hadde et underskudd på 605 millioner kroner.

- Det var et møkkaår. Det er ikke så mye mer å si enn det, sa Nilsen til DN i begynnelsen av september.

- Men vi er ferdig med å gråte over dette. Mye positivt har skjedd i 2009 som gjør det enklere å se fremover, la han til.

Drar inn på gardiner
På tredjeplass ligger nok en drammenser, nemlig Jul Andrew Gundersen, sønnen til Kid Interiør-gründeren med samme navn. Han hadde en inntekt på 97,5 millioner kroner. Han tapte imidlertid 300 millioner kroner gjennom selskapet AG Holdnig ifjor, ifølge DN.

Tilsammen tapte far og sønn over en halv milliard på aksjer, obligasjoner og valuta ifjor.

Søk i skattelisten her.

Les også: Milliardær-dobling i Norge

Søk i skattelisten her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.