Stanley Fischer, som betraktes som en leder blant verdens sentralbankpersonligheter, er president Barack Obamas kandidat til posten som visesentralbanksjef i Federal Reserve.

Det skriver The Wall Street Journal, med henvisning til personer med kjennskap til saken.

En nominasjon fra Det hvite hus er ikke langt unna, ifølge en av personene. En annen sier at samtaler med Fischer er langt fremskredne, men at en kunngjøring vil kunne drøye i opptil et par uker.

Fischer, som er både amerikanske og israelsk statsborger, var israelsk sentralbanksjef fra 2005 til juni 2013. I Fed vil han etterfølge Janet Yellen, som i påvente av godkjenning fra Senatet, vil rykke opp fra visesentralbanksjef til sentralbanksjef.

Avisen fremholder at Fischer vil utgjøre en tungvekter som partner, idet Fed skal bestemme om og når det skal iverksettes en nedtrapping av sentralbankens pengepolitiske stimuleringstiltak.

Han vil også forsyne Fed et med et vidstrakt nettverk av internasjonale kontakter, som vil kunne hjelpe sentralbanken til å håndtere kritikk fra politikere i vekstland, som mener at Feds politikk bidrar til volatilitet i deres markeder, skriver WSJ.

Les også:
Asia i dag: Nedturen fortsetter
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.