Den Reitan-eide conveniencekjeden 7-Eleven mister 106 butikker i Sverige.

Årsaken er at finske St1, som drifter alle Shell-stasjoner i Norge og Sverige, ikke vil forlenge avtalen med 7-Eleven om butikkdriften på de svenske shellstasjonene, skriver Dagens Industri.

Magnus Carlsson, som er administrerende direktør i Reitan Convenience Sweden, bekrefter opplysningene overfor avisen.

– Nå har de valgt å gå en annen vei og det må man respektere. Selvfølgelig vil det bety et fall i vår omsetning etter 2018, sier Carlsson til Dagens Industri. 

Shell-stasjonene står ifølge avisen for 20 prosent av omsetningen i Reitan Convenience.

Vil ha kontroll selv

7-Eleven er eid av Reitan Convenience, som siden i våres ledes av den operasyngende Johannes Sangnes etter at han overtok stafettpinnen fra Magnus Reitan. 

Reitan Convenience omfatter i tillegg til 7-Eleven også Narvesen i Norge, Latvia og Litauen, Pressbyrån i Sverige, R-kioski i Finland, R-kiosk i Estland, samt Lietuvos Spauda i Litauen.

7-Eleven har stått for driften på de svenske Shell-stasjonene i åtte år. Men når dagens avtale utløper i 2018 er det slutt.

– St1 er veldig fornøyd med den måten Reitan Convenience har drevet butikkene, men selskapet har besluttet at man skal ha kontroll på hele markedsplassen, skriver St1s områdesjef for handel, Stefan Samuelsson, i en intern epost som Dagens Industri er kjent med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.