Skandinaviske LMK Group, som blant annet står bak Godt Levert og Adams Matkasse, opplevde kraftig salgsvekst under pandemien. Men nå er det i ferd med å snu, ifølge selskapets resultater for første kvartal 2022.

Selskapet kan vise til et omsetningsfall fra 398 millioner kroner i første kvartal samme år i fjor til 335,5 millioner kroner i år. Det tilsvarer en nedgang på nesten 16 prosent. Samtidig melder selskapet om et driftsresultat på minus 18,7 millioner kroner.

Aksjen faller hele 30 prosent på Stockholm-børsen tirsdag morgen.

Påvirket av skyhøy inflasjon

Resultatet før skatt endte på minus 19,6 millioner kroner.

– Pandemiens tilbakegang, et oppdemmet ønske om å reise og besøke restauranter og husholdningsutgifter påvirket av skyhøy inflasjon har påvirket netthandelen generelt, og handel av dagligvarer på nett spesielt, i løpet av kvartalet. Denne utviklingen har ført til en nedgang i nettoomsetning og lavere antall nye kunder for LMK Group, sier administrerende direktør Walker Kinman i LMK Groupi pressemeldingen.

Videre skriver selskapet at omsetningen faller i alle skandinaviske markeder, men fallet i Norge er minst. Det er i det norske markedet at konsernet har mer enn halvparten av omsetningen sin. Av resultatrapporten går det frem at omsetningen i årets første kvartal er redusert med 5,2 prosent i Norge sammenlignet med første kvartal i 2021, mot henholdsvis 25,0 og 29,7 prosent i Sverige og Danmark.

Norsk eier

Selskapet bemerker samtidig i rapporten at det forventer et lavere salgsvolum i første halvår, sammenlignet med i fjor.

– Gitt den raske økningen av inflasjon, er et dekningsmargin på nærmere seg 30 prosent mer utfordrende, skriver selskapet i rapporten og tror det vil ta et par kvartaler før selskapet når dette nivået.

I fjor ble LMK Group børsnotert på Stockholm-børsen. Hittil i år har selskapets aksje falt med 14,14 prosent. Det er det norske private equity-selskapet Herkules Capital som er største eier, med en eierandel på 13,9 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.