Konkurransetilsynet bekrefter i en pressemelding at det ble gjennomført en uanmeldt kontroll hos flere aktører i dagligvarebransjen. Bakgrunnen for den uanmeldte kontrollen er at Konkurransetilsynet undersøker et mulig brudd på konkurranseloven paragraf 10.

Det var Aftenposten som først omtalte saken. Razziaen er knyttet til mistanke om ulovlig prissamarbeid mellom kjedene.

Det var onsdag morgen at Konkurransetilsynet gjennomførte en storstilt aksjon mot de tre dagligvarekjedene Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop.

Mistanke om ulovlig samarbeid

- Formålet med den uanmeldte kontrollen er å bekrefte eller avkrefte mistanke om ulovlig samarbeid i form av utveksling av strategisk informasjon mellom kjedene i dagligvaremarkedet, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet i pressemeldingen.

Kontrollen ble godkjent på forhånd av tingretten og Konkurransetilsynet skriver at de beslaglegger relevant materiale.

– Når bevissikringen er ferdig vil Konkurransetilsynet gjennomgå og analysere beslag fra kontrollen, sier Gabrielsen i pressemeldingen.

Konkurransetilsynet skal ifølge Aftenposten ha hentet ut store mengder datamateriale knyttet til prisinnhenting, særlig knyttet til informasjon kjedenes prisjegere samler inn i sitt arbeid.

Alle tre kjedene bekrefter også overfor Aftenposten at Konkurransetilsynet kom uanmeldt på besøk onsdag.(Vilkår)

Jakter unike skiopplevelser med kajakk
Danielle Travers reiste fra Brooklyn til Finnmark for å oppleve en ny og unik skiopplevelse. Med kajakkåren i hendene jakter hun på usporet snø.
02:07
Publisert: