Det går så godt i norsk økonomi at Norges Bank valgte å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng tidligere i september. Det er imidlertid ikke bare sentralbanken som har merket at nordmenn blir stadig mer pengesterke.

Luksusbutikken Louis Vuittons ferske regnskap viser at selskapet aldri har solgt mer i Norge noen gang. Franske vesker, sko og dyrt tilbehør faller tydeligvis i smak, for kunder la over 150 millioner kroner igjen i det norske Louis Vuitton-systemet i 2018.

Rekord

Dette er den høyeste omsetningen merket har hatt i Norge noen gang. Siden merket etablerte seg i Norge har det hatt omsetningsvekst hvert eneste år, med unntak av finanskriseåret 2008.

Dette slår også inn på bunnlinjen. Luksusmerket endte opp med et resultat før skatt på 39 millioner kroner. Hele overskuddet ble overført til de franske eierne. Det kommer frem i regnskapet. Louis Vuitton Norge er heleid av det morselskapet Louis Vuitton Malletier SAS.

Louis Vuitton har én butikk i Norge, den ligger i Nedre Slottsgate i Oslo. Butikklokalet ble flyttet hit i juni 2016 og er større enn de tidligere lokalene i Akersgata.

Gammelt merke

Louis Vuitton er et fransk motehus som ble etablert på midten av 1800-tallet. Siden har det spredt seg over store deler av verden. Mest kjent er kanskje luksusmerkets vesker og kofferter med den karakteristiske logoen. Det er i dag notert på Euronext-børsen som Louis Vuitton Moët Hennessy etter at selskapet slo seg sammen champagne- og konjakkprodusenten Moët Hennessy i 1987. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.