For tre år siden lanserte den pensjonerte alpinkongen Aksel Lund Svindal klesmerket «Greater Than A». Målet var å lage stilige klær i høy kvalitet og med materialer som er bærekraftige og nedbrytbare. Men salget har vært labert, ifølge Romerikes Blad.

– Vi kom bra ut i starten og solgte bra, men det er en vanskelig bransje å være medium stor i. Vi har brukt mye kapital for å bygge merkevaren, sier Lund Svindal til avisen.

Lagersalg

Svindal-selskapet som står bak satsningen, Atulus, har vært et millionsluk. Tallene for 2019 er ikke klare, men ved utgangen av 2018 var egenkapitalen negativ med mer enn seks millioner kroner. Selskapets nettbutikk opplyser at de siste plaggene fra kolleksjonen nå selges billig – «litt som et lagersalg».

Lund Svindal er langt fra den eneste idrettsprofilen som har satset på eget klesmerke. Ideen ble klekket ut mens alpinisten fortsatt var aktiv og suste ned utforløypene i Kitzbühel, Wengen og Kvitfjell. Kleskolleksjonen fikk innpass i 72 butikker i Norge, blant annet hos kjeden Brandstad, som gikk konkurs i april i år. I dag er det få butikker som fører «Greater Than A».

Nå varsler Lund Svindal at han skal satse for fullt på klær til skientusiaster, et marked der navnet hans fortsatt står fjellstøtt.

Teknologi

Selv om det har gått i motbakke for kleskolleksjonen, har Lund Svindal gjort det skarpt på andre investeringer. DN fortalte for noen uker siden at alpinesset fra Romerike har fått en solid papirgevinst på investering i videokonferanseselskapet Pexip, som nylig ble tatt på børs.

Lund Svindal er også inne på eiersiden i den norske gründersuksessen Airthings, som utvikler utstyr og tjenester knyttet til måling av radonstråling og luftkvalitet. Selskapet har hatt voldsom vekst de siste årene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.