Dermed ligger de godt an til å knuse egen singeldagrekord fra i fjor - da solgte selskapet for 25,3 milliarder dollar - altså 213 milliarder kroner.

Rekorden var passert flere timer før singeldagen er over, melder CNBC.

Singeldagen markeres 11. november hvert år, fordi ett-tallene i datoen 11.11. representerer enslige individer. Merkedagen er spesielt populær i Kina, og er blitt en kommersiell merkedag som ligner amerikanske salgsdager som Black Friday og Cyber Monday.

Singeldagen er verdens største internetthandelsdag, og 2,5 ganger større enn de amerikanske versjonene samlet, ifølge Techcrunch.

Lager salgsfestival

I år er det 10-årsjubileum for Alibaba-gruppens Singeldag-arrangement «Double 11 global shopping festival». I løpet av 24 timer tilbyr selskapet enorme avslag over samtlige egne netthandelsider, som Tmall og AliExpress.

Løpende salgstall vises på storskjerm under Alibaba-gruppens shoppingfestival 11. november.
Løpende salgstall vises på storskjerm under Alibaba-gruppens shoppingfestival 11. november. (Foto: STR)

Ser handelskrig som mulighet

Handelskrigen mellom USA og Kina har ført til at Alibaba-aksjene har falt med nær 16 prosent i 2018. Investor frykter at handelskrigen og fall i aksjemarkedet kan bremse kinesernes forbruk. Gode salg på Singeldagen kan bidra til å tone ned denne frykten.

Administrerende direktør Daniel Zhang i Alibaba sa tidligere denne uken til CNBC at handelskrigen kan være en mulighet for selskapet.

– Ingen liker handelskrig eller usikkerheten rundt de økonomiske forholdene, men vi vil alltid forsøke å finne muligheter i tøffe tider. Vi i Alibaba tenker alltid på vårt oppdrag, som er å gjøre det enkelt å gjøre forretninger hvor som helst. Jeg tror det er mer relevant i dag, under disse forholdene, sier han til CNBC. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.