Lørdag forrige uke markerte seg i historiebøkene som første gang Vinmonopolet har holdt åpent påskeaften.

At man kunne handle på polet midt oppe i påskehøytiden gikk ikke ubemerket hen. Vinmonopolet økte omsetningsvolumet med nær 30 prosent sammenlignet med en normal lørdag. 

I løpet av de fem timene polet holdt åpent lørdag, kjøpte nordmenn med seg 323.000 liter drikkevarer. 

Det tilsvarer 64.000 liter i timen – eller 1077 liter i minuttet. 

Folk handler over flere dager

På en normal lørdag selger vi rundt 250.000 liter. På påskeaften lå det på 323.000 liter. Det vitner om at det har vært en god del folk, men at det ikke en ekstremt stor handel, sier kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til DN.

Han mener det som derimot er mer interessant er påskehandelen samlet sett. 

– Om vi slår sammen ukene før påske ser vi at salget økte litt for disse to ukene mot året før, men ikke med mer enn 24.000 liter totalt. Det virker som at salget har forskjøvet seg til den dagen, sier Lorentzen. 

Han tror at påskeaften ikke innebærer så mye mer salg, men at folk handler over flere dager. 

– Nok mange som opplever at det var på tide

Responsen på beslutningen om å holde åpent påske har så langt vært god ifølge, Lorentzen. 

– Vi har ikke fått noen negative tilbakemeldinger. Kunder har vært fornøyde med at de har kunnet komme på påskeaften. Alt annet har jo åpent, sier han.

– Kan man si at det var på tide at dere åpnet for salg på påskeaften? 

– Det er nok mange som opplever at det var på tide, ja, sier Lorentzen. 

Så langt i år har Vinmonopolet solgt mindre enn de gjorde i fjor og har en tre prosent nedgang i år sammenlignet med samme periode i 2016. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kamp om dyre dråper på under årets burgundslipp
Vinelskere stormet inn på vinmonopolet på Aker Brygge torsdag morgen. Mange er villige til å betale store summer for de 26 800 flaskene som legges ut for salg i polets spesialbutikker under vinslippet.
01:18
Publisert: