Hilde Midthjell (57) gikk fra kosmetikk til å bli strikkefabrikkeier da hun gikk inn som investor i Dale of Norway i 2009.

Da hadde hun allerede innkassert en halv milliard kroner etter å ha solgt Dermagruppen til Christian Ringnes.

Hilde Midthjell (til høyre) solgte kosmetikkselskapet Dermagruppen til Christian Ringnes i 2007 med en halv milliard i gevinst.
Hilde Midthjell (til høyre) solgte kosmetikkselskapet Dermagruppen til Christian Ringnes i 2007 med en halv milliard i gevinst. (Foto: Robert S. Eik)

Nå blir det mer. For etter å ha snudd underskudd til pene overskudd, selger hun nå selskapet. Kjøper er Rossignol med oppkjøpsfondet Altor som største eier.

Beholder norsk image

I en pressemelding fra selskapet står det at «produksjonen og organisasjonen på Dale vil bli beholdt og styrket ved at Rossignol ønsker å legge produksjon av sine strikkevarer til Dale. Dale of Norway vil beholde sitt merkenavn og sin norske image».

Dale of Norway har hovedkontor i Dalekvam i Hordaland.

«Etter å ha jobbet intensivt med snuoperasjonen, moderniseringen og utvidelsen av Dale of Norway i flere år, samt skapt et lønnsomt selskap med betydelig vekst, er jeg stolt av å overlate eierskapet av Dale til Altor og Rossignol. Rossignol matcher merkevaren, tradisjonene og produksjonsfokuset til Dale, og er etter min mening den ideelle partner for Dale fremover», skriver Midthjell i pressemeldingen.

Transaksjonen ventes fullført innen årsskiftet.(Vilkår)

Onsdag vant president Trump sin første store politiske seier
Det amerikanske Senatet vedtok onsdag morgen norsk tid den stærste skattereformen i USA på tretti år.
00:45
Publisert: