Mandag opplyste Amazon at selskapet planlegger å ansette ytterligere 100.000 ansatte på sine lagre og i leveringsleddene, melder CNBC.

Årsaken er at det har opplevd en kraftig vekst i etterspørselen online som følge av koronavirusutbruddet.

Selskapet skal også øke lønnen til arbeiderne som er ansatt i disse funksjonene med to dollar i timen frem til slutten av april. I dag tjener de ansatte rundt 15 dollar i timen og oppover.

Amazon opplyste i helgen at de nå er utsolgt for flere merker innenfor kategorien «husholdningsartikler» og advarte samtidig om at leveringstiden for en rekke varer i tiden fremover kan bli lengre enn normal.

Selskapet er nå på jakt etter både heltids- og deltidsansatte, både i USA, Storbritannia og i flere EU-land. Og det oppfordrer folk i alle bransjer om å søke, blant annet folk som i dag er i bransjer som står i fare for å bli rammet av koronasituasjonen.

«Vi vil at disse folkene skal vite at vi ønsker dem velkommen til vårt team frem til ting går tilbake til normalen og deres tidligere arbeidsgiver er i stand til å ta dem tilbake», skriver en Amazon-talsperson, ifølge CNBC.

Spredningen av koronaviruset har ført til at forbrukere i større grad stoler på nettforhandlere, siden de i stor grad sitter hjemme og unngår fysiske butikker. Samtidig sitter mange foran pc-skjermen, fyller opp lagrene hjemme og handler ting de kan få behov for i ukene og månedene fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.