Klafstad har i to år ledet Rema Industrier, som er en av landets største dagligvareprodusenter – og ifjor omsatte for nær fire milliarder kroner. Rema Industrier har ansvar for Remas egen merkevareproduksjon, som er et stort satsingsområde i Rema. Nå slutter han imidlertid brått i jobben, uten å vite hva han skal gjøre videre i Rema. Beskjeden ble gitt internt denne uken av Rema-sjef Ole Robert Reitan, etter det Dagens Næringsliv vet. Reitan er også styreleder i Rema Industrier.

Gjennom sjefsjobben sitter Klafstad i dag i styret i en rekke av næringsmiddelbedriftene Rema har eierinteresser i. 49-åringen er blant annet styreleder i Grans Bryggeri, Kjeldsberg Kaffebrenneri, Norsk Kylling og fiskematprodusenten MAxMat.

Han er også styreleder i Remas merkevare- og innovasjonsselskap, Rema Brands. Denne rollen er det nå Rema Franchise Norges mektige sjef, Tom Kristiansen, som tar over.

– Jeg går ut av dagens stilling ved nyttår, bekrefter Klafstad overfor DN.

– Hvorfor?

– Det har sammenheng med at vi flytter innovasjons- og merkeansvaret enda tettere på butikk – bl.a. med Tom Kristiansen som ny styreformann i Rema Brands. Det er innovasjon og merkevarer jeg kan best, og da kommer min kompetanse best til nytte andre steder hos oss, sier Klafstad.

– Hva skal du gjøre nå?

– Det er ikke klart, men jeg skal bli i Rema-systemet. Om et par uker regner jeg med vi kan si noe mer, sier Klafstad.

– Du trekker deg fra styrevervene også?

– Fra storparten. For noen bedrifter har vi ikke bestemt oss, ennå, sier Klafstad. Han ble headhuntet til dagens jobb før jul i 2012, og kom da fra jobben som sjef for Kavli Norge. Bare to år før dette igjen, jobbet Klafstad som innkjøpsdirektør i Rema.

– Martin slutter etter eget ønske og som en følge av en omorganisering der vi ønsker å bruke hans erfaring og kompetanse andre steder i bedriften, sier kommunikasjons­direktør Mette Fossum Beyer i Rema 1000.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.