Bestseller Stores Norway as får 5.459.394 kroner for mars i statens kontantstøtteordning, som kompensasjon for smitteverntiltakene i forbindelse med koronasmitten.

Støtten er regnet ut på bakgrunn av en omsetning på knapt ti millioner kroner i mars i år, mot vel 34 millioner kroner i mars 2019. Bestseller har lagt frem å ha faste utgifter på knapt 9,3 millioner kroner i mars i år.

Bare taxfreebutikkene Travel Retail Norway med knapt 6,9 millioner og Plaza Hotel i Oslo med nesten 6,5 millioner kroner har fått mer enn Bestseller, så langt.

Fra rikdom til tragedie

Bestseller as ble grunnlagt i Ringkøbing i 1975 av Troels Holch Povlsen, hovedsakelig med moteklær. I 2000 overtok sønnen Anders som toppsjef, bare 28 år gammel, og han ble senere eneeier.

Med merker som Vero Moda, Jack & Jones, Selected, Only og Name It har Bestseller ekspandert, først til Norge, siden til nesten hele verden, både med egne butikker og onlinesalg.

Povlsen-familien er også største eier i butikkjeden Normal, som selger kosmetikk, husgeråd, snacks og smånips.

Anders Holch Povlsen hadde i 2019 en beregnet formue på rundt 40 milliarder kroner. Han er blant de største landeierne i Skottland, med et eget slott ved innsjøen Loch Ness.

Men koronakrisen har rammet knallhardt, og sist måned kom meldingen fra Danmark om at selskapet sparker 750 ansatte.

Personlig gjennomlevde familien Povlsen den dypeste tragedien da tre av deres mindreårige barn under en familieferie ble drept i terrorangrepene på Sri Lanka i april i fjor. Den danske kongefamilien og statsministeren var til stede under bisettelsen.

DN har ikke lyktes med å få en kommentar fra Bestseller, hverken i Danmark eller i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.