– For oss er dette banebrytende, sier Charlotte Knudsen, kommunikasjonssjef for Idex, til NTB i etterkant av Mastercards pressemelding tirsdag.

Knudsen forklarer at hennes firma har samarbeidet med Mastercard om utvikling av biometriske kort, kredittkort med fingeravtrykk, siden 2015. Løsningen presentert tirsdag gjør det mulig for brukeren å selv kunne registrere sitt fingeravtrykk i kortet, noe som kan erstatte dagens bruk av pinkode.

Brukere registrerer fingeravtrykket sitt på kredittkortet ved hjelp av en skanner som består av en slags plastlomme med et lite batteri som sendes i posten. Batteriet tar strøm fra bankterminaler når kortet brukes til betaling.

På alle terminaler

De biometriske kortene kan brukes på samme vis som dagens kort, og skal fungere i alle typer bankterminaler, ifølge Mastercard.

Brukeren plasserer fingeren på skanneren i kortet, og setter så inn kortet på vanlig vis i bankterminalen. Fingeravtrykksløsingen fungerer også på kontaktløse kort.

Når fingeravtrykket verifiseres i skanneren vil transaksjonen bli godkjent.

– Produktet skal etter planen ut til forbrukerne i løpet av året, sier Charlotte Knudsen.

Kommunikasjonssjefen ønsker ikke å kommentere hva Idex har tjent på samarbeidet med den multinasjonale betalingsgiganten. Hva det norske selskapet tjener i fremtiden vil være avhengig av videre salg til kortprodusenter.(Vilkår)

Dette ser de store bedriftene etter hos gründere
Espen Wiik fra Orkla Ventures røper hva de store bedriftene ser etter i første møte med en startup.
02:04
Publisert: