Bjørn Rune Gjelsten er en gammel ringrev i sportsbransjen. Nå har han overtatt tradisjonsrike Gresvig i partnerskap med familien til Olav Nils Sunde.

– Målsetningen er å etablere en solid og konkurransedyktig aktør i sportsbransjen, og sikre arbeidsplasser og videre drift på kjedesentralen og i et stort antall butikker, heter det i en pressemelding.

Mandag ble det kjent at Gjelsten Holding og Gresvigs tidligere eier O.N. Sunde har undertegnet en avtale med konkursboet der de er blitt enige om å overta store deler av eiendelene i boet, ifølge en pressemelding.

Bjørn Rune Gjelsten er eier av Sport 1-konsernet som i flere år har vært en av Gresvigs konkurrenter. Nå kommer altså de tidligere Gresvig-butikkene under samme paraply som Sport 1 hvis den nye konstellasjonen godkjennes av Konkurransetilsynet.

Intersport og Sport 1 vil bestå som to separate kjeder og vil være eid selskapet Sport Holding der Gjelsten og Sunde eier 50 prosent hver.

Det nye sportskonsernet vil kontrollere et kjedesystem med nærmere 350 fagbutikker og en omsetning til forbruker på rundt fem milliarder kroner.

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen. Gjennom samarbeidet med Olav Nils Sunde og hans selskap O.N. Sunde AS får vi nå muligheten til å skape en solid aktør med langsiktige og finansielt sterke eiere, som gjennom Sport 1 og Intersport vil være den ledende faghandelskjeden i Norge, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Olav Nils Sunde er også fornøyd med løsningen.

– Det er svært gledelig at vi nå har lykkes i å finne en løsning sammen med Gjelsten Holding, Sport 1 Gruppen og konkursboet som gjør oss i stand til å videreføre store deler av virksomheten i Gresvig. Beklageligvis er det ikke realistisk å videreføre samtlige butikker og funksjoner i den nye strukturen, men gjennom dette bidrar vi til å sikre at et stort antall av våre medarbeidere fortsatt har en jobb å gå til, sier Olav Nils Sunde i pressemeldingen.

Bostyrer Håvard Wiker har de siste tre ukene jobbet for videre drift i det konkursrammede sportskonsernet som var eid av familien til Olav Nils Sunde.

– Vi har arbeidet intensivt med å få oversikt over situasjonen og kartlegge muligheter for videre drift. Det ble tidlig klart at det ville bli vanskelig å unngå oppsigelser og avvikling av butikker, men denne løsningen er etter vår oppfatning det klart beste alternativet for både kreditorer, ansatte og andre involverte parter, sier Wiker.

2200 ansatte og 95 egeneide butikker ble rammet av Gresvig-konkursen. I tillegg er rundt 100 franchiseeide butikker som er tilknyttet Intersport rammet av konkursen.

Gresvig har i en årrekke drevet kjedene G-Sport og G-Max samt Intersport. I fjor høst ble G-Sport/G-Max besluttet nedlagt, mens butikkene skulle omprofileres til Intersport. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.