Forbudet ble foreslått av den tidligere miljøministeren Delphine Batho som mener handelsdagen bør vurderes som en «aggressiv lønnsom praksis», som under fransk lov kan straffes med opp til to års fengsel og bøter på 300.000 euro, tilsvarende rundt 3 millioner kroner. Det skriver The Telegraph.

Støtter etter advarsel

Mandag ble politikerne enige om å tilføye forbudet i et lovforslag om å redusere avfall, som skal debatteres i starten av desember.

– Du kan ikke redusere klimagassutslippene og samtidig be om et vanvittig overforbruk, sier Batho. Hun mener Black Friday får forbrukerne til å kjøpe ting de egentlig ikke trenger.

Landets nåværende miljøminister ser ifølge avisen ut til å støtte ideen, etter at hun tidligere denne uken kom med en advarsel om overforbrukets miljømessige konsekvenser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå får du «Black Friday»-tilbud på alt fra dop til falske id-papirer
DNs Kjetil Wiedswang forteller deg det du må vite om «årets dystreste eventyr»
02:10
Publisert: