Tall DN har innhentet hos betalingsformidleren Dibs viser at onlineomsetningen ligger 23 prosent høyere enn i fjor i tidsrommet mellom 22 torsdag og 07 fredag morgen.

I de såkalte "peak hours", like før midnatt torsdag kveld, var veksten 20 prosent. 

På dette tidspunktet benytter mange vanligvis anledningen for å jage de beste tilbudene på nettet, men det som er spesielt i dag er at salget tok seg kraftig opp på morgenkvisten. Mellom klokken 06 og 07 ble det registrert en økning på hele 53 prosent.

– Nordmenn legger seg til å sove, men står tidligere opp i år for å delta på handledagen, sier norgessjef Henrik Begby Andersen i Dibs.

Online-tallene for en samlet Black Week viser at omsetningen fra søndag til torsdag ligger 47 prosent over fjoråret.

– Man kunne altså ha fryktet at de mange tilbudene i løpet av uken hadde tatt brodden av selve Black Friday, men dette er altså ikke tilfellet. Man kan altså snakke om en norsk forbruksfest uten like, sier Begby Andersen i Dibs, som er et datterselskap av Nets.

Daglig leder Henrik Begby Andersen i DIBS Norge.
Daglig leder Henrik Begby Andersen i DIBS Norge. (Foto: DIBS)

Overvåkes fra situasjonsrom

Også hos Elkjøp Nordic meldes det om salgsrekord i morgentimene. 

Fra kjedens dashbord meldes det i 10-tiden om en omsetning på 211 millioner kroner i Norden mot 151 millioner på samme tid i fjor. Selv om den nordiske veksten er på 40 prosent, er salget i Norge isolert sett på nivå med fjoråret.

I Elkjøps hovedkontor på Lørenskog er det etablert et eget situasjonsrom der IT-avdelingen holder utviklingen under oppsikt. 

I fjor brøt systemet sammen på natten og lå nede i en time. 

– Vi følger med på utviklingen sekund for sekund. Her er alle ved pumpene. Enten det er i butikken eller ved hovedkontoret, er vi opptatt av at alt fungerer optimalt, sier Øystein Schmidt.(Vilkår)

Kamp om billige boksershorts
Det var rift om varene da timessalget på boksershorts startet på slaget klokken sju på Norwegian Outlet i Vestby fredag.
00:48
Publisert:

Black Friday: -Folk er gærne
Black Friday får noen av oss til å kjempe om varene, men hva mener vi egentlig om Norges største salgsdag? DN stilte spørsmålet til Black Friday kundene.
02:47
Publisert: