– Bar-konseptet har en tydelig posisjon i markedet, som vi har brukt mange år på å perfeksjonere, sier daglig leder Bo Vivike i Strav Holding.

Strav Holding, som eier og driver restaurantkonseptene Bar Tjuvholmen, Bar Vulkan og Lucky Bird, har gjort strategiske endringer de siste årene. Vivike har kvittet seg med rene nattklubber og satser nå hardt på «restaurant-bar-klubb-konsepter». 

I 2016 omsatte selskapet for 99,9 millioner kroner. Det tilsvarer en økning på 9,6 millioner fra 2015.

– Bar Tjuvholmen og Vulkan leverer begge solide overskudd, er trygge konsepter, og det er her hovedomsetningen ligger. Ganske irriterende å lande på 99,9 millioner, vi burde jo ha bikket hundre, ler Vivike.

Det første Bar-konseptet ble åpnet i 2009 i Bygdøy allé, men ble i fjor solgt, sammen med utestedet La Belle Sole.

Holdingselskapet har i dag til sammen seks restauranter i kombinasjon med barer: tre Bar-Social Eating-konsepter på Tjuvholmen, Vulkan og i Stavanger, to Lucky Bird-restauranter på Vulkan og i Bogstadveien i Oslo samt halve lokalet Taket på Steen & Strøm. 

«Gøy med nattklubb»

Bo Vivike er kanskje mest kjent som en av hovedstadens utelivsbaroner og drifter av kjente nattklubber som Nox, Stravinsky, Sollihagen og La Belle Sole.  

– Det er mange utfordringer knyttet til det å drive ren nattklubb. Det er nattetid og fulle mennesker, men vi klarte det fint i mange år – og det er har vært veldig gøy. Men det er en svært personavhengig forretningsmodell, sier Vivike. 

– Vi er blitt litt eldre, kan man si. Nattklubbene begynte vi med i 2003, men flere av disse er solgt. Det har vært et strategisk valg å satse på restaurantdrift. Nattklubber kan være lønnsomt, men innebærer høyere risiko. Restauranter er business med høyere driftskostnader og lavere marginer, men også mindre trendfølsomme, legger han til.

Bomtur i Stavanger

I 2016 åpnet selskapet Bar-konseptet i Stavanger, som det første året leverte skuffende tall grunnet konjunkturnedgang i vestlandsregionen. Det gikk kraftig utover driftsresultatet, som endte på minus 281 000 kroner. 

– Fjoråret var preget av høye etableringskostnader, men det som har påvirket resultatet mest, er restauranten i Stavanger, som gikk med fire millioner i tap. Det svir. Stavanger var en bra restaurantby, med et stort corporate-marked og mange tilreisende forretningskunder. Mye lå til rette for oss, men nedgangen i oljebransjen traff hardere enn ventet, sier Vivike.

– Vi har nok blitt litt eldre, sier daglig leder Bo Vivike i Strav Holding.
– Vi har nok blitt litt eldre, sier daglig leder Bo Vivike i Strav Holding. (Foto: Javad Parsa)

– Timingen var nok ikke helt ikke god, tilføyer han.

Inntekter fra investeringer i datterselskaper, tilknyttede selskaper og finansinntekter kommer derfor godt med. Morselskapet ender med et resultat før skatt på 5,3 millioner kroner.

Vivike sier de fremover vil satse mer på Lucky Bird-konseptet og restaurantmarkedet mellom 250–400 kroner. 

– Hovedkundene våre er mellom 20 og 45 år og spiser gjerne ute flere ganger i uken. Vi tror den store veksten ligger i komfort-food-markedet, altså et sted imellom fast food og de dyrere klassiske restaurantene, sier Vivike. (Vilkår)

Hvem skulle trodd at 2017 ble Ikea-posens store år
Den ble designet at et svensk søskenpar for 30 år siden. Nå tar den helt av.
01:26
Publisert: