«Med utbrudd av koronaviruset i de nordiske markedene, og de påfølgende restriksjonene innført av regjeringer for å kontrollere utbruddet, har mengden penger som brukes på mote og klær blitt påvirket. Som en konsekvens har omsetningen for mars avveket fra forventningene», skriver det dansk-svenske, nettbaserte klesselskapet Boozt i en pressemelding.

Selskapet står bak nettbutikken for mote Boozt.com, samt outlet-butikken Booztlet.com. Selskapet har på sin relativt korte levetid etablert seg som en betydelig størrelse i motebransjen, og har vokst kraftig de siste årene.

Netthandel blir stadig vanligere, og en rekke selskaper har opplevd en oppsving under koronapandemien, som følge av at handel i butikk er blitt vanskeligere. Nå skaper imidlertid koronapandemien problemer.

Ekstraordinære nedskrivninger

Som følge av at det brukes mindre penger på klær og mote, har Boozt sett seg nødt til å foreta ekstraordinære nedskrivninger på fjorårets merkevarer.

Vanligvis ville disse klærne blitt solgt til rabatterte priser, og ikke blitt skrevet ned før etter 18 måneder, men den rådende usikkerheten resulterer altså i nedskrivninger, heter det i pressemeldingen.

Videre skriver selskapet at usikkerheten rundt i hvor stor grad handelen kommer til å bli påvirket av pandemien, gjør at de utsetter guidingen for 2020. I pressemeldingen understrekes det at omsetningsveksten i første kvartal av 2020 anslås å ligge mellom syv og ni prosent.

Samtidig er driftsmarginen svekket sammenlignet med første kvartal 2019, som følge av nedskrivningene.

God kontantbeholdning

Boozt har – i likhet med de aller fleste bedrifter – gjennomført ekstraordinære tiltak for å sikre drift, samt ansattes helse. Blant annet jobber alle kontoransatte hjemmefra.

Det understrekes også at kontantbeholdningen er god. I tillegg til en kontantbeholdning på 220 millioner svenske kroner, har Boozt 260 millioner svenske kroner i tilgjengelig kreditt.

«Vi forventer at dette er tilstrekkelig med kontanter til å sikre bedriften i en forlenget nedgang, samt å gripe muligheter som kan oppstå.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.