Det tradisjonsrike kleskjeden søkte om konkurs onsdag, skriver avisen the Wall Street Journal (WSJ).

Brooks Brother, som har vært blant de få kjedene som har hatt egen klesproduksjon i USA, advarte i juni om at de kunne bli tvunget til å stenge sine tre fabrikker i landet.

Nå er Brooks Brothers den siste i rekken av amerikanske kleskjeder som har måttet legge inn årene etter at koronakrisen slo inn i USA i slutten av mars. Andre kjeder inkluderer J. Crew og J.C. Penney.

Trend vekk fra dress

Det hører med til historien at problemene til Brooks Brothers oppsto i forkant av koronakrisen. Kleskoden hos amerikanske selskaper og blant amerikanske næringslivsfolk, som Brooks Brothers har levd av å dresse opp i en årrekke, er blitt mer avslappet – eller «casual» om du vil – de seneste årene. Færre mannlige kunder kjøper dress.

Da hjalp det ikke at mange amerikanere gikk for en enda mer avslappet stil da de ble tvunget til å være hjemme under koronakrisen.

– Jeg har sett en økende trend mot en mer «casual» klesstil fordi det er hvordan våre kunder kler seg, sier Quyen Ta, partner på San Francisco-kontoret til advokatfirmaet King & Spalding, til WSJ.

Advokaten forteller at han har hatt møter med store børsnoterte selskaper der sjefene har vært iført hettegensere.

Stolt historie

I fjor undersøkte Brooks Brothers ulike veivalg for selskapet, inkludert et mulig salg av virksomheten, og mottok også et lån på 20 millioner dollar, tilsvarende 190 millioner kroner. Sistnevnte var ikke tilstrekkelig for å unngå konkurs.

Brooks Brothers har en stolt historie som strekker seg tilbake til 1818 og kan vise til at flere amerikanske presidenter, deriblant Abraham Lincoln og Theodore Roosevelt, har iført seg klærne deres.

Mens andre kjeder flyttet klesproduksjonen sin utenfor USAs grenser under andre halvdel av 1900-tallet, fortsatte Brooks Brothers å opprettholde en liten egenproduksjon av dresser, skjorter og slips på amerikansk jord. I et forsøk på å følge med i tiden, lanserte kjeden i 2016 en ny klesline med mer moderne klær som en respons på nedgangen i salget av skreddersydde klær. På starten av 2000-tallet begynte Brooks Brothers å ekspandere massivt internasjonalt og hadde frem til dag utsalg i over 70 land.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.