Ved nyttår brøt Bunnpris med Rema og gikk over til Norgesgruppens Asko for innkjøp og distribusjon. Det ble en tung operasjon for kjeden med hovedsete i Trondheim.

Kjeden fikk i fjor en resultatsvekkelse på nærmere 250 millioner kroner.

– Det siste året hos Rema ble også dyrt. Det er ikke veldig heldig å bytte, sier Christian Lykke.

I fjor bidro grossistkabalen til at familieselskapet I K Lykke fikk et underskudd på 65 millioner kroner i fjor mot et overskudd på 183 millioner i 2015. Året i forveien var riktig nok ekstraordinært på grunn av effekten knyttet til en ny regnskapsstandard.

I.K. Lykke kom fra fjoråret med et positivt EBITDA på 88 millioner kroner.

Har byttet bukse

– Det gjør litt vondt å se røde tall, fordi vi fikk tilbud om en god avtale med Rema. Det ble litt som å tisse i buksa for å holde varmen å skulle fortsette hos Rema. Nå har vi byttet bukse. 

Lykke ser på byttet som en nødvendig kostnad i et litt lengre tidsperspektiv. 

– Vi visste at det ble dyrt, for vi byttet fra Norgesgruppen til Rema i 2011. I et lengre perspektiv vil det bli et riktig valg. Vi skal kjempe for hver krone og måtte brette opp armene. Vi må ha kraft for å overleve i denne bransjen.

Også inneværende år er det forventet en negativ effekt av grossistbyttet, og det er budsjettert med et mindre underskudd også for 2017.

– Vi satt med rotete butikker et par måneder i overgangen der 800 varer skulle ut av sortimentet og 1800 nye inn. 

Fikk 43 butikker fra Ica

Lykke regner med at det meste av opprydningen i butikkstrukturen nå er tilbakelagt etter at Bunnpris overtok 43 butikker i forbindelse med Icas tilbaketrekking fra Norge. De mest ulønnsomme ble nedlagt. 

I fjor ble fem butikker nedlagt, mens fem nye kom til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.