Som fotballspiller for Brann og Vålerenga ble Martin Andresen vel vant til å hente hjem trofeer. Denne gangen troner møbelarvingen en mer tvilsom liste, listen over kjedene som faller mest i kundetilfredshet på Norsk kundebarometer.

Møbelkjeden Skeidar, der Andresen ledet en tung snuoperasjon for noen år siden, er nemlig merkevaren som faller mest i poeng på Norsk kundebarometer.

Fallet på 7,1 poeng gjør at Skeidar nå er helt i bunnsjiktet i kåringen.

– I Skeidar er det full krise. Tidligere har det vært en del støy rundt Skeidar, men vi vet ikke hvorfor kjeden er i fritt fall, sier høyskolelektor Bengt Lorentzen.

Les hele lista med vinnere og tapere (DN+): Handelskjeder i fritt fall: – Varsellampene blinker dnPlus

Han mener det bare er et tidsspørsmål før fallet i kundetilfredshet vil føre til en prekær situasjon hvis det ikke tas grep.

– Et fall på syv poeng indikerer at noe har kollapset. Det er katastrofe.

Lorentzen har en mulig forklaring på fallet:

– Det kan være at kundene opplever kjeden hverken som eksklusiv eller billig. Den kombinasjonen samt at kundene opplever dårlig service.

Skeidar faller i likhet med alle de andre møbelkjedene som er med i målingen.

– Dette er et signal på at noe må endres. Møbler er ikke det folk handler hyppigst, og dermed må kjedene lokke med andre ting. Ikea har for eksempel lyktes med å selge kjøkkenutstyr , lamper og lignende som trekker kundene oftere inn i butikkene enn rene møbelkjeder.

Møbelringen faller 3,3 poeng, mens Ikea faller 0,7 prosent og holder sg på 40. plass.

Ikke fornøyde

Martin Andresen har ikke besvart DNs henvendelser.

Administrerende direktør Rune Henriksen i Skeidarliving kommenterer fallet på denne måten:

– Vi er selvfølgelig ikke fornøyde med en slik plassering. Og vi vet godt hvor skoen trykker selv om vi av konkurransemessige hensyn ikke ønsker å utdype dette så mye akkurat her.

Norsk Kundebarometer er en av flere kilder kjeden benytter for måling av kundetilfredshet, så han mener at de sitter på en ganske god forståelse av hvordan de gjør det i markedet.

– Gjennom våre over 50 år i Norge har det gått opp og ned, og når det går litt ned gjelder det bare å være enda tydeligere på hvorfor Skeidar er et bra valg og en god opplevelse når du vil ha det fint hjemme.

Nå jobber kjeden med å implementere ny strategi og nytt butikkonsept, både fysisk og digitalt.

– Siden snuoperasjonen for noen år siden har vi rigget oss for denne fremtiden. Det fortsetter vi med, og det blir ikke mindre viktig når vi får slike tilbakemeldinger.

Og i bunnen - Bunnpris

Helt i bunnen av kåringen finner vi, som navnet tilsier, Bunnpris.

Lykke-familiens dagligvarekjede tok bunnplasseringen også i 2016.

– Joker og Bunnpris overlever på nåde, mye på grunn av regelverket om søndagsåpning og at de har noen innarbeidede beliggenheter. Hvis regelverket endres, er det et spørsmål hvor lenge de overlever for så lav er kundetilfredsheten, sier Pål Silseth som er leder for Norsk kundebarometer.

Han minner om konsekvensene for tidligere bunnkandidater.

– Historien viser at de som ligger der nede over tid kan forsvinne. Det gjaldt både Notar, Lidl og Ica.(Vilkår)

Gult er kult
Porsche 911 Carrera T er en fest på fire hjul, men med en heftig pris har den fjernet seg fra utgangspunktet.
02:10
Publisert: