Detaljomsetningen utenom motorkjøretøy falt overraskende tilbake med 0,3 prosent i september, viser den sesongjusterte volumindeksen som Statistisk sentralbyrå (SSB) la frem fredag.

Det var ventet en oppgang på 0,3 prosent, viser estimater som Bloomberg News har hentet inn, ifølge TDN Finans.

I august var det en oppgang på 0,4 prosent i omsetningen.

Den langsiktige trenden i detaljhandelen viser en forholdsvis flat utvikling helt tilbake til begynnelsen av 2014, konstaterer SSB i en melding fredag.

Det private forbruket står for rundt halvparten av verdiskapningen i norsk fastlandsøkonomi og består av både vare- og tjenestekonsum. Detaljomsetningen fanger opp det meste av varekonsumet.

«Flere bransjer hadde nedgang i omsetningsvolumet fra august til september i år. Butikker med salg av elektriske varer, byggevarer, tekstil og utstyrsvarer, sportsutstyr, klær og sko bidro til nedgang i denne perioden», skriver SSB.

«Salget i dagligvarebutikkene og salg av mat og drikke i spesialforretningene hadde derimot en vekst i omsetningsvolumet fra august til september i år», skriver SSB i meldingen. 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om stigende boligpriser, jublende aksjonærer i landets største bank og hvorfor det er glade dager for forbrukerbankene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

 

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.