Store etablerte butikkjeder som sliter tungt brer seg verden rundt, blant annet som følge av knallhard konkurranse fra netthandel.

I Norge har ikke minst Varner-Gruppen merket dette med fire av fem kleskjeder på listen over dem som faller mest. På nyåret avviklet Varner kleskjeden Days Like This, tidligere Vivikes.

I New York er selv de mest populære shoppingområdene rammet av butikkdød.

For å si det enkelt: Amazon vant kundene. De tok oss «out of business», sa gründer av klesbutikk på Manhattan til DN i fjor etter at hun måtte kaste inn håndkleet.

I februar meldte skobutikkjeden Payless Returns med rundt 18.000 ansatte at den stenger alle sine 2.100 butikker i USA, noe som ifølge Wall Street Journal er den største butikknedleggelsen i USA noensinne.

Kroken på døren

Nå går en ny kjede til det samme drastiske skritt. Denne gang er det kleskjeden Charlotte Russe som har besluttet å stenge alle sine butikker i USA i løpet av to måneder, skriver CNN. Det skjer etter en mislykket prosess rundt en forutgående søknad om konkursbeskyttelse.

Charlotte Russe søkte om konkursbeskyttelse for en måned siden og annonserte da en plan om å stenge bare 94 av selskapets 512 butikker, sanere gjeld og finne en ny kjøper som ville drive virksomheten videre. Restruktureringen mislyktes imidlertid, og derfor er det kroken på døren for alle de 512 butikkene i kjeden innen utgangen av april.

Charlotte Russe startet i San Diego i 1975, og hadde ved innlevering av konkursbeskyttelsen 8700 ansatte. Nå må disse finne seg annet arbeid, og det er usikkert om de ansatte får noen penger med på veien da det ifølge WSJ ikke er vanlig med noe sluttvederlag ved konkurser i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Så enkelt kapret DN Sophie Elises mobilnummer
Mobilkapring er den nye sikkerhetstrusselen, som kan frarøve deg ditt digitale liv og identitet.
03:19
Publisert: