Tall fra Coresight Research viste at amerikanske kjeder per medio april hadde besluttet å stenge totalt 5994 butikker, som er flere enn i hele 2018.

Sist ut i rekken av kjeder som må kaste inn håndkleet er luksusvarehuset Barneys som selger det siste av det siste innen mote og design. Barneys regnes som et av verdens mest luksuriøse varemagasiner.

Salgssvikt og skyhøye leiekostnader

Tirsdag morgen norsk tid er imidlertid moroa over for denne gang, da Barneys søker om konkursbeskyttelse, såkalt chapter 11, skriver Wall Street Journal (WSJ).

Årsaken til konkursen er en blanding av salgssvikt og skyhøye leiekostnader. Den kombinasjonen førte til betalingsproblemer overfor enkelte leverandører, som igjen medførte at kjeden ikke var i stand til å tilby kundene de nyeste sesongvarene.

Stenger de fleste stormagasiner

Barneys har som de fleste kjeder forsøkt å omstille seg til netthandel, men selv om netthandelen har økt kraftig, var det ikke nok til å hindre konkurs.

En del av planen ved konkursbeskyttelsen er å stenge de fleste av kjedens 13 stormagasiner og ni luksusbutikker i USA.

Barneys har ifølge WSJ inngått en avtale med långiverne om en finansieringsløsning for å gi kjeden tid til eventuelt å finne en kjøper. Kjeden var nær konkurs både i 1996 og i 2012, men ble begge gangene reddet av nye investorer som skjøt inn penger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.