Denne gangen er det den amerikanske kleskjeden Dressbarn som kaster inn håndkleet og stenger alle sine 650 butikker, skriver CNBC.

Årsaken er svak lønnsomhet og høy gjeld. Salget falt syv prosent siste kvartal fra tilsvarende kvartal i fjor, samtidig som gjelden ifølge CNBC har passert 1,33 milliarder dollar (11,7 milliarder kroner). Aksjekursen til eierselskapet Ascena Retail Group har stupt over 60 prosent hittil i år.

– Det har vært vår glede å betjene dere, noe som gjør det enda vanskeligere å informere dere om at beslutningen er tatt om å starte avviklingen av Dressbarn. Dette betyr at vi etter hvert vil stenge alle butikkene våre, skrev konsernsjef Gary Muto i Ascena i et kundebrev denne uken, ifølge The New York Times.

Dressbarn har først og fremst rettet seg til kvinner, og er en konkurrent til svenske H&M og spanske Zara. Kjeden ble etablert for 57 år siden og har rundt 6800 medarbeidere.

Selv de mest populære shoppingområdene i New York rammes nå av butikkdøden. – For å si det enkelt: Amazon vant kundene. De tok oss «out of business», sa gründer av klesbutikk på Manhattan til DN i fjor.

Flere enn i hele fjor

Det er bare to måneder siden en annen kleskjede, Charlotte Russe, meldte om at det var kroken på døren for alle selskapets 512 butikker og at 8700 ansatte sto uten arbeid.

I februar meldte skobutikkjeden Payless Returns med rundt 18.000 ansatte at den stenger alle sine 2100 butikker i USA, noe som ifølge Wall Street Journal er den største butikknedleggelsen i USA noensinne.

Ifølge tall fra Coresight Research har amerikanske kjeder per medio april vedtatt å stenge totalt 5994 butikker, som er flere enn i hele 2018.

I Norge har blant Varner-Gruppen merket den tøffe konkurransen fra netthandel med fire av fem kleskjeder på listen over dem som faller mest. På nyåret avviklet Varner kleskjeden Days Like This, tidligere Vivikes.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.