I første omgang er det Quarter Pounder'en som skal byttes ut. Nyheten om endringen ble sluppet på torsdag, men ifølge Business Insider har beslutningen hatt stor effekt på hamburgerrestaurantens aksjekurs. 

Likevel tror et knippe analytikere i Credit Suisse at byttet kan bedre McDonald's' image og sånn sett føre til økt salg.

– Vi tror initiativet kan øke resultatet per aksje med 50 cent, skriver banken i et ferskt notat til sine kunder fredag.

Beskjeden om at McDonald's vil bruke ferskt oksekjøtt i sine burgere fra neste år følger i kjølvannet av at selskapet forsøker å bli oppfattet som mer helsebevisst. I 2013 sa McDonald's at selskapet ville tilby sunnere matmuligheter for barn og i fjor kom beskjeden at eggene i frokostsandwichene skulle kommer fra frittgående høner.

– Vi noterer at dette initiativet åpner døren for ytterligere utvidelse av MCDs bruk av ferske ingredienser, som kan lede til økt salg av andre produkter og ytterligere bedre oppfatningen av merkevaren, skriver banken.

At McDonald's bytter fra frosne burgere til ferske kan være dårlige nyheter for den amerikanske konkurrenten Wendy's, tror analytikerne i Credit Suisse.

De mener Wendy's, som alt baserer seg på bruken av ferskt kjøtt i sine burgere, kan miste det som oppfattes som et fortrinn.   

Fokus på helse og sunnhet

Det amerikanske burgermarkedet har, i likhet med det norske, blitt stadig mer fokusert på kvalitet og smak. 

– Forbrukere krever mer i form av helse og sunnhet, sier analytiker Jack Russo hos meglerfirmaet Edward Jones til USA Today.

– De ønsker å vite hva som er i produktene, fortsetter han.

McDonald's har i en periode testet ut ferske Quarter Pounder'er i Dallas-området med stort hell. Ifølge restaurantkjeden var salgsøkningen tosifret.

Ifølge McDonald’s toppsjef i USA Chris Kempczinski smaker burgerne mye bedre når de kommer fra ferskt kjøtt fordi de trenger kortere steketid.

– Kortere steketid innebærer at du holder bedre på smaken samt at den kommer rett fra grillen og blir levert til kunden, sier Kempczinski.

McDonald's har brukt frosne hamburgere siden 1973. McDonald's aksjen handles til 129,84 dollar fredag kveld. Det er en oppgang på 0,40 prosent i dag. Den ble handlet under 1529 dollar før nyheten ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.