Det svenske klesselskapet Hennes & Mauritz, eller H&M, skuffer analytikerne med dårlige salgstall ifølge den svenske avisen Dagens Industri. Det er ikke første gang selskapet skuffer, ifølge avisen.
Faller på børsen
Klesgiganten er notert på børs i Sverige, og faller oppunder fire prosent etter å ha levert salgstall godt under forventningene. Så langt i år er selskapet ned 19 prosent på børsen.
Selskapet leverte salgsvekst på fire prosent, mot analytikerforventningene på seks prosent, ifølge avisen. Tallene ble blant annet preget av fallende salg i Sverige og Tyskland, som er selskapets største marked. Det tyske salget falt med seks prosent.
Swedbank-analytiker Stefan Olsson mener kursreaksjonen er forsterket av markedets negative holdninger til selskapet.
– Aksjen er i et negativt sentiment. Nedgangen er kraftigere enn hva prognoseavvikelsen egentlig burde innebære, sier han til avisen.
I hardt vær
I tillegg til selskapets skuffende salgstall, har det fått hard medfart i debatten om kostnader og lønninger til arbeiderne i fabrikkene som lager selskapets klær.
I begynnelsen av juni skrev DN om at arbeiderne som syr skjorter for H&M i Bangladesh tjener rundt 750 kroner i måneden, mens en levelig lønn i landet er beregnet til 2083 kroner per måned.
Dersom H&M økte snittprisen på en skjorte med fem kroner, kunne H&M gitt sine fabrikkarbeidere enn lønn å leve av, ifølge et regnestykke utarbeidet av Nordeas sjef for bærekraftig finanser, Sasja Beslik.
Les mer her:Nordea-sjef: Så mye mer ville en H&M-skjorte koste hvis de som syr fikk en levelig lønn
Saken skapte et enormt engasjement siden den ble publisert. Den er blitt Norges mest likte, delte og kommenterte artikkel i sosiale medier denne måneden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.
gikk selskapet ut og forsvarte seg mot konklusjonene i regnestykket