Europris klarer å åpne syv flere butikker enn forventet neste år.

Europris-sjef Pål Wibe mener det er tilfeldigheter som spiller inn når kjeden nå klarer å åpne flere butikker enn forventet.

– Vi har noen kriterier for nye butikker som skal oppfylles. Vi merker stor pågang fra gårdeiere som vil gi oss gode betingelser. Økningen i nye butikker er således ikke bevisst strategi fra vår side, men en konsekvens av at stadig flere vil ha inn slike konsepter inn i retailparker og kjøpesentere, sier Wibe til DN.

Europris planlegger nå å åpne 11 nye butikker i 2016 og stenge en, men de vil åpne 13 butikker i 2017, skriver Europris i selskapet kvartalsrapport torsdag.

For 2016 er dette én butikk mindre enn det som ble rapportert i forbindelse med andrekvartalsrapporten, og skyldes at byggingen i en av butikkene er forsinket. Europris vil kun åpne én butikk til i 2016, på Grasmyr i Bamble kommune, Telemark, i god tid før jul.

Sjekk forvalternes beste tips: 11 portefølje-endringer  

«Ledelsen mener pipeline av nye butikker for 2017 er sunn og noe bedre enn ventet», skriver selskapet.

Les om de nye handletrendene i DN+: 
Handelsvekst i boks dnPlus

Som en del av normal forretningsutvikling, planlegger selskapet også å overta seks ytterligere franchise-butikker i fjerde kvartal, slik at antallet franchise-butikker nå er nede til 54.

Disse gjorde det best på handel: Slik ble han milliardær på sport  

Inntektene i tredje kvartal økte med 7,3 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Den sammenlignbare veksten var på 1,5 prosent i tredje kvartal, mens markedet løftet seg mer og hadde en vekst på 2,1 prosent.

– Starten av tredje kvartal var svak med mindre etterspørsel etter sesongvarer i juli sammenlignet med sommeren i fjor. Totalt sett hadde vi likevel en bra vår og sommer.

Europris fikk et justert driftsresultat EBIT på 110 millioner kroner i tredje kvartal 2016, mot 104 millioner kroner i samme periode året før.

– Gjennomsnittsbutikken presterer bedre nå enn for 12 måneder siden, sier Wibe.

Les mer om kappløpet om å bli Norges første markedsplass:
- Det er en boksematch
Elkjøp (DN+): Kappløp om å bli nordisk Amazon dnPlus
Komplett (DN+): – Skal bli et nordisk Amazon dnPlus

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om innspurten på det amerikanske presidentvalget: Finansmarkedene frykter at Donald Trump skal vinne valget. For Oslo Børs kan Trump-seier føre til en dobbel smell.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Stem selv:

Hvem blir USAs neste president?
Hillary Clinton
Donald Trump
Poll Maker

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

DNtv viser vinneren av firmabiltesten:

15 biler - én vinner
Dagens Næringsliv kårer Årets firmabil 2016. Her er vinneren.
01:36
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.