Europris nyter godt av at påsken kom i første kvartal. Salget av sesongvarer bidro til å løfte omsetningen med åtte prosent til 1,2 milliarder kroner i første kvartal i år.

– Vi konsoliderte vår posisjon som «champions of seasons», sier toppsjef Pål Wibe i Europris i kvartalsrapporten torsdag.

Lavere bonus

Resultat før skatt endte på 11,2 millioner kroner. I samme periode i fjor, da påsken i sin helhet kom i april, fikk billigvarekjeden et underskudd på 1,1 millioner kroner.

Gode tall kan sikre Wibe en bedre bonus for dette året enn han fikk i fjor. Ifølge årsrapporten fikk han 825 000 kroner i bonus. Det er ned fra en bonus på 3,2 millioner kroner i 2016.

Samlet fikk Wibe lønn og andre godtgjørelser på til sammen 5,5 millioner kroner i fjor, ned fra 7,8 millioner kroner i 2016.

Fornøyd

Europris fortsetter å ekspandere. I første kvartal ble to nye varehus åpnet, samtidig som selskapet tok over fire franchisebutikker. Det er planlagt åpning av ni varehus i år.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet i det som pleier å være det svakeste kvartalet i løpet av året, sier Wibe i rapporten. (Vilkår)

Meretes utvalgte: Køfri Riesling
Perfekt knusktørr til sushi, feite fisketyper og skalldyr
01:12
Publisert: