Ved inngangen til årets rømmehøytid nå i mai har Tine lansert sin nye Lett rømmesmak med to prosent fett. For akkurat ett år siden kom konkurrenten Q-Meieriene i markedet med sin Drømmelett med fem prosent.

Nå anklages Tine på nytt for kopiering.

– Vi sier velkommen etter. Vi hadde håpet at Tine hadde konsentrert seg om innovasjon uten å kopiere andre. Forbrukerne må få mangfold uten at det er basert på kopiprodukter, sier Q-Meierienes styreleder Karl Johan Ingvaldsen.

Paradoksalt nok er rømmen nå blitt så lett at ingen av dem lenger får kalle rømmen for rømme siden fettprosenten er for lav. Dermed er navnet Drømmelett og «rømmesmak».

Kopianklagene mot Tine er blitt en gjenganger etter hvert som Q-Meieriene er i forkant med flere av sine lanseringer.

Tidligere har de vært strid om kopi av Skyr-begrene og skrulokket på rømmen. 

– Vi skal vinne denne kampen uansett, sier Ingvaldsen.

Tines kommunikasjonsdirektør Lars Galtung besvarer den sure kritikken på følgende måte:

– Vi har i flere år sett en dreining mot lettere produkter som bidro til at Tine var først ute med lettrømme 18 prosent, deretter lettrømme ti prosent. At Q-Meieriene er med og bidrar med sunnere produkter er veldig positivt, svarer Tine-direktøren.

Innen dagligvareindustrien er det nå et kappløp om å komme opp med lettere produkter med mindre fett, salt og sukker.

Tines nye rømmevariant har under halvparten av fettinnholdet som Q lanserte. 

– Vi har fortsatt fettreduksjonene med å utvikle et produkt med markedets laveste fettprosent som også har en god og fyldig rømmesmak, helt i tråd med ønsker fra helseminister Høie, handelen og helsebevisste forbrukere. At fettprosenten er under halvparten sammenlignet med konkurrerende produkter, er noe vi håper forbrukerne vil ta godt imot ved lansering 1. mai, skriver Galtung i en epost.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.