Det norske quizprogrammet Kahoot er tatt ut til å være med i underholdningsgiganten Disneys akseleratorprogram. 

– Vi er glade for å ha blitt valgt ut, sier Kahoot-sjef Erik Harrell. 

Han mener programmet, som går over tre måneder, vil gi dem store muligheter. 

– Å ha tilgang til kreativ ekspertise, ressurser og ledere hos Disney, vil gi oss mulighet til å utvikle nye innovative opplevelser, på vei mot målet vårt om å gjøre læring gøy for alle, forklarer han. 

Programmet avholdes for fjerde gang, og ifølge en pressemelding fra The Walt Disney Company er målet at selskapene som er med skal være med å skape fremtidens underholdnings- og medieprodukter.  

Disse 10 selskapene er med, i tillegg til Kahoot:

  1. Ambidio
  2. Axiomatic
  3. Brit + Co
  4. Epic Games
  5. Hoodline
  6. Production Pro
  7. Reply Yes
  8. Samba tv
  9. Savioke
  10. The Void

– Omsetningen vår i 2016 var ubetydelig, men vi jobber med å etablere skalerbare inntekter innen utgangen av 2017, sa administrerende direktør Erik Harrell i Kahoot til DN i juni. 

Harell tok over ledelsen av selskapet i september i fjor. Byttet hadde sammenheng med at selskapet skulle begynne kommersialiseringen. Det skal skje i to hovedtrinn:

På kort sikt er planen å få bedrifter til å betale for å bruke Kahoot. På lang sikt er planen å tjene penger på å la selskaper promotere seg mot klasserommene ved å lage quizer lærere kan velge i, samt starte en markedsplass for kjøp og salg av ferdigutviklede og velgjorte quizer.(Vilkår)