Dagligvarekjeden Remas satsing på færre varelinjer og dermed færre leverandører gjennom deres såkalte bestevenn-strategi, har skapt betydelig uro.

Remas bestevenn-strategi kommer i kjølvannet av at dagligvarekjeden det siste året har tapt markedsandeler særlig til Norgesgruppen og deres Kiwi- Meny-, Joker- og Sparbutikker. Rema ønsker nå å skille seg ut fra de andre kjedene gjennom et tettere og mer langsiktig samarbeid med enkelte leverandører. Det betyr færre produkter av samme type i butikkhyllene.

Bryggeriet Mack i Tromsø har varslet oppsigelser og forrige uke holdt Hansa Borg pressekonferanse om kutt i leveransene til Reitan-familiens dagligvarekjede. Enkelte har oppfordret til boikott.

Det har fått Tom Drangsholt (58), pølsemakermester i tredje generasjon, til å reagere.

Drangsholt har siden 2009 produsert alt fra kjøttpålegg til pinnekjøtt til Rema, og i dag utgjør Rema-leveransene omtrent 60 prosent av årsomsetningen på 100 millioner kroner.

Gjensidig tillit

– Jeg forstår at det føles brutalt for små og mellomstore bedrifter som nå ikke lenger får levere til Rema, sier Drangsholt når DN møter ham i lokalene på Mjåvann industriområde like vest for Kristiansand.

– Men jeg synes mye av det som er blitt sagt den siste tiden om Remas bestevenn-strategi er svært urettferdig. Vi sitter overhodet ikke på nåler eller føler vi blir herset med selv om vi er en bitte liten aktør med 25 ansatte, sier en solbrun pølsemakermester etter retur fra ferie i Thailand.

– Vi har hele veien følt trygghet nok til å gjøre betydelige, langsiktige investeringer på 15–20 millioner bare de siste tre årene. Disse er gjort basert på gjensidig tillit og en handshake. Jeg synes rett og slett det er unfair når Rema blir presentert som en uproff aktør som skalter og valter med leverandørene, sier han.

– Noen vil nok tolke det du sier som et uttrykk for at du egentlig er redd for å miste kontrakten med Rema?

– Det forstår jeg. Men det er overhodet ikke tilfellet, understreker Drangsholt.

Kjøttskjærerne hos Sørlandskjøtt har mer enn nok å gjøre med Rema som den største kunden.
Kjøttskjærerne hos Sørlandskjøtt har mer enn nok å gjøre med Rema som den største kunden. (Foto: Tomm W. Christiansen)

Liten og fleksibel

– For oss er det ganske enkelt, sier Tom Drangsholt.

– Vi må ha best kvalitet til best pris. Da får du levere. Og så er vi så små at vi raskt kan snu oss rundt og levere det Rema vil ha, sier han.

Regnskapene viser at Drangsholt de siste fire årene har levert overskudd før skatt på mellom fem og åtte millioner kroner i året.

– Enkelte har oppfordret til boikott av Rema-konsernet?

– Jeg kan ikke forstå hva de vil oppnå med det. De tenker i alle fall ikke på alle de små og mellomstore bedriftene som fortsatt skal levere til dem. Å oppfordre til boikott fordi Rema har valgt bort en pils, blir bare veldig feil, synes han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.