Onsdag morgen la britiske Domino's Pizza Group frem resultater for fjerde kvartal. I Norge falt det totale salget med 10,5 prosent. Samtidig blir det opplyst at Norge «er en prioritet» for kjeden.

– Siden kunngjøringen i oktober der vi annonserte at vi skulle gå ut av det internasjonale markedet for å finne mer passende eiere til virksomhetene, har styrets prioriteringer vært på Norge, gitt det betydelige driftsunderskuddet i dette markedet. Når vi har kommet til enighet rundt den norske virksomheten, vil vi fortsette med Sverige, Sveits og Island, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

Det såkalte like-for-like-salget, som er vekst justert for nye eller stengte virksomheter, falt med 18,4 prosent.

Kjeden hadde 56 utsalgssteder i Norge i fjerde kvartal, hvorav ni er Dolly Dimple's og 47 er Domino's.

Går i minus internasjonalt

Av kvartalsrapporten fremgår det at styret i Domino's Pizza forventer et negativt driftsresultat på rundt 20 millioner pund for alle sine egeneide restauranter i det internasjonale markedet, herunder den norske, svenske, sveitsiske og islandske virksomheten.

Salget i kjedens internasjonale markeder falt med fem prosent, 1,4 prosent justert for valuta i kvartalet.

– Som administrerende direktør i Norge er mitt fokus å drive virksomheten slik at den vokser og oppnår sitt fulle potensial. Målet vårt er uendret. I et konkurranseutsatt marked vil vi konkurrere om å bli den foretrukne pizzakjeden. Hver dag jobber vi for å holde kundene glade, samt tiltrekke oss nye, ved å tilby smakfulle håndlagde pizzaer, med fersk deig laget på de beste råvarer til en god pris, sier Robin Caley, administrerende direktør i Domino’s Pizza Norge i en pressemelding.

Liten totaløkning

For hele Domino's Pizza Group økte det totale salget med 3,7 prosent i kvartalet, til 352 millioner pund, mot 339,6 millioner pund i samme periode i 2018.

I hjemmemarkedet i Storbritannia økte pizzakjeden salget med 4,4 prosent.

Samtidig blir det opplyst at jakten etter en midlertidig finansdirektør nærmer seg slutten, etter at tidligere finansdirektør David Bauernfeind døde i en ulykke i desember i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.