Domino's Pizza-kjeden ble som alle rammet av de høye strømprisene i 2022. Høyere råvarepriser gjorde at produksjonen av pizza ble dyrere, og siden mye av dette kjøpes fra utlandet gikk selskapet på en smell på grunn av den svake kronen. På toppen av dette vises det til høyere utgifter til husleie.

Fasit viser at inntektene falt fra 276 millioner kroner i 2021 til 213 millioner kroner i 2022. Styret forklarer at svakere topplinje kan forklares med høyere andel franchisedrevne utsalg, og at totalt salg lå på samme nivå i 2022 som i 2021. Det var til sammen 278 ansatte i pizzakonsernet i Norge.

«2022 var ikke et økonomisk tilfredsstillende år», skriver styret i årsberetningen.

Det samlede resultatet før skatt for pizzakjeden de siste fem årene er nå kommet opp i minus 282 millioner kroner.

Eierne gikk inn med penger

Eierne av pizzakjeden måtte i fjor gå inn med ti millioner kroner i kontanter gjennom en rettet emisjon.

I årsberetningen opplyses det at det er gjort endringer i organisasjonen og forretningsmodellen som gjør at styret forventer en positiv utvikling fremover. Lavere strømpriser hjelper, mens kronen fortsatt er svak.

Blant eierne i Domino's Pizza i Norge, eller DP Norway som eierselskapet heter, er ved siden av styreleder Eirik Bergh, investorene Edvin Austbø og Espen Aubert. Tv-kanalen Discovery Networks Norway eier 8,89 prosent av aksjene.

DN var torsdag ettermiddag i kontakt med Bergh, men han satt opptatt i møter på Island og kunne ikke svare på sparket. Domino's nest største eier er islandske Eyja Fjarfestingafelag III EHF, som har 21,2 prosent av aksjene.

Store ambisjoner

For syv år siden ble Domino's Pizza Norge kjøpt opp av Storbritannia-baserte Domino's Pizza Group, som hadde store ambisjoner for den norske satsingen. På få år ble det etablert utsalgssteder over en lav sko, og det pågikk en intens kamp i det norske pizzamarkedet.

Likevel skulle det vise seg vanskelig å bli en skikkelig hit blant norske pizzakunder, og med kraftig vekst kommer som kjent også økte kostnader. Det var en «oppblåst» pizzakjede som på få år hadde pådratt seg flere millioner i gjeld høsten 2019 ga de britiske eierne opp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.