Amazon's aksjekurs falt onsdag over fire prosent på ryktene om at president Donald Trump ønsker å skjerpe skattebetingelsene for netthandelgigantens . Nettstedet Axios' kilder rapporterte at Trump er «besatt av Amazon» og at han akter å gå etter selskapet via antitrust- og konkurranselovningen.

Torsdag bekreftet presidenten selv på lynmeldingstjenesten Twitter at han er bekymret fordi Amazons markedsmakt ødelegger for tradisjonelle butikker.

«Jeg har gitt uttrykk for mine bekymringer rundt Amazon lenge før valget. I motsetning til andre, betaler de lite eller ingen skatt til staten og lokale myndigheter, bruker postvesenet vårt som leveringsbud (forårsaker enorme tap for USA) og tar livet av flere tusen butikker», skriver Trump.

Amazon startet som en nettbutikk for bøker på midten av 1990-tallet og har siden vokst til å bli et av verdens største selskaper. Det selger et bredt varespekter online, og satser også på salg av matvarer online etter oppkjøpet av Whole Foods sommeren 2017. Grunnleggeren Jeff Bezos topper Forbes liste over verdens rikeste mennesker med en anslått formue på godt over 900 milliarder kroner.(Vilkår)

Meretes Utvalgte - Barbera d'Alba
Klikk på lenken under for å lese anmeldelsen av vinen.
00:56
Publisert: