– Esa har formelt besluttet å undersøke nærmere om Elkjøp har overtrådt EØS-avtalens artikkel 53 og 54 ved å inngå samarbeid som sikrer Elkjøp eksklusiv tilgang til visse elektronikkprodukter, skriver Esa i en pressemelding.

Esa skriver videre at de i tillegg vil undersøke om utvalgte konkurrenter er blitt nektet tilgang til visse produkter, og om dette er adferd som potensielt kan være skadelig for konkurransen.

Beslutningen om å undersøke Elkjøp kommer etter at Esa utførte en uanmeldt kontroll av kjeden i juni 2021.

– Hos oss er vi naturligvis opptatt av å følge lover og regler, og vi gjør vårt beste for å bistå Esa i sine undersøkelser, skriver kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly i Elkjøp Norge i en pressemelding.

Esa presiserer at beslutningen om å innlede formell saksbehandling ikke betyr at Esa har funnet det bevist at Elkjøp har overtrådt konkurranseregler. Det understreker Bergly også.

DN har vært i kontakt med Bergly, som viser til pressemeldingen, og sier de ikke har ytterligere informasjon å dele per nå.

Dersom tilsynsorganet kommer frem til at konkurransereglene er brudd, så kan det ilegge Elkjøp en bot hvis det er passende. Esa har myndighet til å ilegge selskaper bøter på opptil ti prosent av global omsetning til foretak som bryter konkurransereglene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.