I halvannet år har de nye eierne av Enklere Liv jobbet med å stable kjeden på beina igjen etter forrige konkurs. Nå konstaterer daglig leder Kenneth Baltzersen at forsøket ikke lyktes.

– Dessverre har Covid – 19 epidemien satt en stopper for gjennomføringen av planen. Aktiviteten i butikkene og selskapene har nærmest stoppet helt opp. Som følge av usikkerheten om hvor lang tid det vil ta før man igjen vil kunne være i normal drift har styret besluttet å begjære oppbud, fremkommer det i en pressemelding.

Dette er den første kjedekonkursen etter at det ble innført strenge restriksjoner som følge av koronaviruset for knappe to uker siden.

Fra suksess til dobbeltkonurs

For ikke mange år siden ble kjeden ansett som en stor suksess. Gründer Sverre Steensen solgte seg ned med en fin gevinst.

Kjeden har før konkursen 39 butikker.

Etter konkursen høsten 2018 ble kjeden reetablert av Jotunfjell Partners. Spesialistene på restrukurering kjøpte kjeden for 49,1 millioner kroner fra konkursboet.

– Veien til lønnsom drift ble for lang. Årsakene til dette er sammensatte, men varetilgangen i spesielt de tre første kvartalene etter konkursoppkjøpet var vanskelig. Dette bidro til utfordringer med å få tilstrekkelig salgsvolum inn i vintersesongen. I år har den uteblitte vinteren preget store deler av Norge, noe som har medført et vesentlig lavere salg for disse kategoriene, påpeker Baltzersen i pressemeldingen.

Til sammen fire selskaper inngår i konkursen.

– Enklere Liv er et unikt konsept som vi mener har livets rett og som vi mener det bør være til i norsk varehandel. Vi beklager overfor våre kunder, våre leverandører og ikke minst våre trofaste og fantastiske ansatte som oppofrende har stått på hele veien, og helt til slutt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.