– Det er hektisk med flere forhandlinger parallelt. Vi forsøker med all energi å få solgt, sier bostyrer Erik Sandtrø i advokatfirmaet Ro Sommernes.

– Det går døgnet rundt i forhandlinger.

Resten av bobehandlingen må la vente på seg inntil det store salgsspørsmålet.

– Gjelden forsvinner ikke, så akkurat der ha vi ikke dårlig tid. Nå er det verdier som kan gi penger inn vi konsentrerer oss om, sier Sandtrø som ikke kan svare på hvem som er største kreditorer.

Selskapet har opparbeidet seg en kundebase på 65.000 kunder. Mange av dem venter i spenning på om tilbudet med morgenlevering av brød på døren blir videreført.

– Hvor mange aktører er det dere forhandler med?

– Akkurat det ønsker jeg ikke å si noe om.

– Driver interessentene med netthandel av mat?

– Det er flere aktører med forskjellig bakgrunn. Noen driver også med distribusjon av mat i en eller annen form.

– Regner du med en avklaring i løpet av torsdagen?

– Det vil jeg ikke si noe om, svarer bostyrer Sandtrø.

Selskapet Brødboksen har hentet inn penger fra investorer gjennom flere emisjoner. Til slutt maktet ikke gründer Arnulf Refsnes å hente inn mer kapital fra risikohungrige investorer.

Finansnestor Jan Petter Sissener var ikke nådig i sin kritikk av hvordan det tidligere styret i selskapet hadde løst de operasjonelle problemene.

Tirsdag opplyste bostyrer at det var naturlig å gå i samtaler med en industriell aktør som var inne i bildet like før selskapet begjærte oppbud. Men det var også planer om å gå bredere ut for at boet skulle oppnå best mulig pris.

– Vi selger til dem som betaler mest, sa Sandtrø.

Rundt 200 ansatte var berørt i Brødboksen et søsterselskap som drev utkjøring.

– Dette er en stor operasjon med virksomhet på flere steder i Norge og mange ansette. Det krever penger å holde dette gående. Mitt fokus er å sikre verdier, komme i gang med salgsarbeidet og å redde arbeidsplasser, uttalte bostyrer.(Vilkår)

Slik fungerer Amazons kasseløse butikker
Amazon lanserer butikkonseptet Amazon Go hvor du ikke må stopp opp ved utgangen for å betale for varene du skal ha. Slik fungerer det.
01:05
Publisert: