I et lokale i Oslo sentrum har Eplehuset en ny filial.

– Her skal vi ha service ut til folket. Vi selger ingen Apple-produkter her, sier kjededirektør Espen Berger i Eplehuset.

Dette er ett av tre servicesentre Eplehuset har åpnet. Butikk-kjeden har lignende tilbud i Trondheim og i Bergen.

Kurser kunder

– Servicesentrene handler om alt som skjer etter at man har kjøpt et Apple-produktet, enten det gjelder reparasjon, support eller kurs. Uansett hvor kundene har kjøpt produktene, beholder de garantien, sier Berger.

Han legger ikke skjul på at det er mye tradisjonelt servicetilbud kundene vil ha.

– Den typiske kunden som kommer her, har enten knust skjermen og vil bytte til en ny, eller skifte batteri på telefonen.

Butikk-kjeden har også begynt å tilby kunder kurs. Det er eksempelvis rettet mot personer som har vært vant med et annet operativsystem enn det Apple bruker.

Små marginer

For andre gang i Eplehusets 16-årige historie klarte selskapet i fjor en omsetning på over en milliard. Sist gang var i 2015.

– Vi er godt fornøyd med utviklingen både i omsetningen og resultatet sammenlignet med 2016, sier Berger.

Driftsresultat-marginen ble i fjor på 0,7 prosent mot 0,2 prosent i 2016.

– I og med at vi har omstilt oss og investert mye i blant annet servicesentre, nettbutikken og utdannelse, er jeg likevel fornøyd med marginen. I fjor investerte vi for fremtidige inntekter, sier Berger.

De fleste varene kundene kjøper i Eplehuset, handles over disk.

– Angående nettsalg leverer vi for cirka 200 millioner fra vårt sentrallager i Trondheim. Dette er en blanding av internettsalg, noe utdannelses- og bedriftssalg, samt hjemlevering av enkelte artikler kjøpt og betalt i våre butikker, sier Berger.

Hotte-produkter

Årets storselger hos Eplehuset er Apples nye mobilflaggskip.

– I volum selger vi mest av Iphone X-modellen. Vi har også en bra vekst i salget av nettbrett, det gjelder spesielt Ipad Pro og vi har også stor etterspørsel etter Apple Watch, sier markedsdirektør Marius Brevik i Eplehuset.

Selv er han vokst opp i en Apple-verden. Faren, Bjørn Tore Brevik, var en stor entusiast av teknologigigantens produkter, og var med å etablere Eplehuset i 2002. I dag er Brevik senior styreleder i butikk-kjeden.

– Jeg har vært med på Apple-reisen siden slutten av 1980-tallet. Da venner hadde lært seg Windows «paint» på pc-en rundt 1994, var jeg allerede storbruker av Adobe Illustrator med en Mac, sier Marius Brevik.

Nå lanserer Eplehuset en ny ordning for kunder som ønsker ferske Apple-produkter.

– Vi vil snart tilby kunder de nyeste Apple-produktene til en fast månedspris, med mulighet til å bytte i nye produkter etter endt avtale, sier Brevik.(Vilkår)

— Jeg lurer på om Android begynner å ta knekken på IOS .
To operativsystemer slåss om makten i mobilmarkedet - Apples IOS og Googles Android
00:00
Publisert: