Det europeiske luksuskonglomeratet, Lvmh, som står bak kjeder som Louis Vuitton, Dom Perignon og Bulgari skal ta over Tiffany & Co, dette melder blant annet The Wall Street Journal.

Ifølge avisen har de to selskapene landet på en foreløpig avtale som verdsetter det amerikanske selskapet til 135 dollar per aksje, basert på kunnskap fra personer som er kjent med saken. Dette betyr at kjøpet er på 16,2 milliarder dollar som tilsvarer nesten 150 milliarder norske kroner.

Mandag morgen bekrefter selskapet kjøpet. Overtagelsen skal etter planen være ferdig i løpet av neste år.

Oppkjøpet vil være det hittil største gjennomført av Lvmh under ledelse av den franske milliardæren Bernard Arnault. Arnault har vært luksusgruppens administrerende direktør og ledende aksjonær i tre tiår.

Kjøpet topper Lvmhs oppkjøp av det franske motehuset Dior i 2017, som kom på 13 milliarder dollar.

Lvmh har blitt et av Europas mest verdifulle selskaper til en verdi av 220 milliarder dollar ved å etablere et massemarked for luksusvarer. Lvmh eier 75 merkehus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.