Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) åpner for etablering av Europris i Jonsten næringspark i Råde kommune. De omgjør dermed fylkesmannens avgjørelse i saken.

Det melder departementet torsdag.

Fylkesmannen i Østfold avslo en søknad om samtykke etter «Rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre», for oppføring av forretningsbygg på 1.520 kvadratmeter i Jonsten næringspark.

Fylkesmannen mente at det planlagte bygget vil fremstå som et handelsområde som faller inn under definisjonen av kjøpesenter.

- Vi har vurdert saken og kommet til at det omsøkte bygget sammen med eksisterende forretningsbygg ikke vil framstå som en detaljhandelspark som omfattes av kjøpesenterbestemmelsen i «Fylkesplan for Østfold» og «Rikspolitisk bestemmelse for kjøpesentre», sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner i meldingen.

Les også: Her er bankenes beste renter etter siste kutt

- Dette er nødt til å bekymre markedet  

Asia i dag: Kina truer Japans økonomi

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.