Kommersiell direktør i Europris, Jon Boye Borgersen, solgte fredag aksjer for 3,7 millioner kroner i sitt eget selskap. Onsdag fortsatte han nedsalget og solgte til sammen 73.585 aksjer for 3,4 millioner kroner.

Gjennom holdingselskapet Eketoppen eier han nå i overkant av 120.000 aksjer i Europris. Selv sier han at han ønsket å realisere noen av aksjene etter å ha sittet på dem i 15 år.

– Etter å ha eid aksjer i Europris i 15 år har jeg valgt å realisere deler av min aksjebeholdning. Jeg har fortsatt stor tro på selskapet, som har hatt sammenhengende vekst i 27 år på rad, skriver Borgersen.

Private formål

Han opplyser at pengene fra de realiserte aksjene skal brukes til private formål, og at han ikke har planer om å selge seg videre ned i selskapet. Ifølge direktøren var planen hele tiden å selge 150.000 aksjer totalt, men at salget skjedde i to omganger da han ikke fikk solgt alle aksjene til forventet pris i første omgang.

– Europris er en kjede som gjør det bra i både gode og dårlige tider, og jeg har vært med så lenge at jeg ser at vi lykkes med det vi gjør, fortsetter Borgersen.

Europris er en kjede som gjør det bra i både gode og dårlige tider, og jeg har vært med så lenge at jeg ser at vi lykkes med det vi gjør
Jon Boye Borgersen

Rekordresultater, men fall

Fredag forrige uke leverte Europris rekordresultater for andre kvartal, som i stor grad var preget av koronapandemien. Omsetningen for konsernet endte på 2,2 milliarder kroner, mens justert resultat før skatt endte på 321,2 millioner kroner. Begge to er nye kvartalsrekorder for Europris.

I børsmeldingen vedrørende kvartalsresultatene skrev selskapet at de har «opplevd en unormalt sterk salgsvekst i kjølvannet av Covid-19 utbruddet. Dette er drevet av endret forbrukeradferd som et resultat av strenge nasjonale smitteverntiltak innført i Norge den 12. mars i år». Tiltakene i Norge har ført til økt etterspørsel av forbruksvarer, opplyste selskapet.

Til tross for resultatene falt Europris-aksjen med syv prosent fredag, og fortsatte å synke mandag til en kurs på 44,34 kroner.

De siste ukene har Europris-aksjen vært på et historisk toppnivå, og har klatret hele 90 prosent siden bunnivået i mars. Onsdag steg aksjen med rett over to prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.